Tolstrup Kirke

Skrevet af arkæologi.stud. Sofie Kristensen Den tidligste information vi har om kirkens ejerforhold er, at den i 1572 tilhørte kongen. Herefter overdrog kongen Tolstrup og to andre kirker …
Læs mere om Tolstrup Kirke

Korning Kirke

Skrevet af arkæologi.stud. Sofie Kristensen ”Den gamle kirke, der forhen tilhørte Merringgaard, er bygget af Fraadsten og er en af Egnens ældste og smukkeste Kirker. Den er prydet …
Læs mere om Korning Kirke

Nim Kirke

Af arkæologi.stud. Sofie Kristensen ”Bygget af tilhugne Kampesten ligger den gamle Kirke i interessante Omgivelser. Talrige Minder fra Oldtidsfolkets Dage i Form af Smukke Kæmpehøje, ligger spredt over …
Læs mere om Nim Kirke

Pinsekirken Elim

Af Marianne Brown Thomsen Kildegade 15 Pinsekirken Elim holdt til forskellige steder i Horsens efter dens deling fra Apostolsk Kirke, indtil de fik et fast mødested på Kildegade …
Læs mere om Pinsekirken Elim

Nebel kirke

Nr. 64 – Persillekræmmeren – 2009 Den nedbrudte kirke af Gunner Møller Rasmussen, Stensballe Kører man mod Serridslev over Vær og drejer til venstre ved vejskiltet ”Nebel 2” …
Læs mere om Nebel kirke

Hansted kirke

Om Hansted Kirke skriver Eigil Holm i Horsensegnens kirker: “Hansted Kirke er den største i herredet. Den er længere, bredere og højere end de andre, og fra begyndelsen …
Læs mere om Hansted kirke

Torsted kirke

Torsted Kirke fik eget pastorat i 1900. Kirken har hørt under Hospitalskirken i Horsens. B1725 Kirken på den falske bakke Om Torsted Kirke skriver Eigil Holm i “Horsensegnens …
Læs mere om Torsted kirke

Tyrsted kirke

Om Tyrsted Kirke skriver Eigil Holm i “Horsensegnens Kirker”: “Tyrsted Kirke ligger 300 meter syd for landsbyen Tyrsted og kan måske henregnes til en af de enligt beliggende …
Læs mere om Tyrsted kirke

Østbirk Kirke

Østbirk Kirke Østbirk kirke nævnes første gang i skriftlige kilder 1267. I de første århundreder tilhørte den Århus bispen og klostre. Efter reformationen var kirken i kronens besiddelse …
Læs mere om Østbirk Kirke