Pigespejderne i Horsens, De grønne pigespejdere

Pigespejderne i Horsens holder til i Spejderhuset på Fabriksvej 12.
Se mødetidspunkter og program på vores hjemmeside: Pigespejderne i Horsens

Kun for piger – i 1924

I vinteren 1923-24 begyndte der at ske noget i Horsens, som har betydet meget for mange piger siden.
4 unge piger (Valborg Nielsen, Signe Nissen, Stine Damgaard Jensen og frk. Lohman) gik til træning i Spejderprøver m.m.. De ville gerne starte spejderarbejde i Horsens.

Da foråret kom indkaldte de til stiftelsesmøde på K.F.U.K. Dette første møde blev holdt d. 2. april 1924. Der meldte sig 6 piger og med de fire fører var der i alt 10 piger, der vovede at begynde spejderarbejdet. Der var meget modgang i starten. Spejderarbejde kendte man til, men det var bestemt kun for drenge. Det kunne ikke være noget for piger.

Der fik ikke lang tid før også KFUK-spejderne blev respekteret og troppen voksede hurtigt. Der kom mange nye piger til, der ville opleve spejderlivet, og alt hvad man der kunne opleve.
Dette er starten på pigespejderarbejdet i Horsens, som stadig består.

Moderne Spejderkorps

I dag som et moderne spejderkorps med et spejderarbejde, der har fulgt med tiden. En moderne organisation med den mission: at gøre piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale.

Vores vision er at være en stærk organisation, der rækker længere ud end egne medlemmer og gør en forskel i piger og kvinders liv. Vi vil sikre kvalificerede ledere på rette poster og udgøre en attraktiv og synlig samarbejdspartner.

De grønne pigespejdere tilbyder en lederuddannelse, der bygger på involvering og fleksibilitet. Man kan eksempelvis sammenstykke individuelle uddannelsesforløb ved hjælp af moduler, der varierer i indhold og varighed.

De grønne pigespejderes lederuddannelse har opnået international godkendelse gennem verdenspigespejderorganisationen WAGGGS. Alt pigespejderarbejde inden for WAGGGS tilrettelægges i overensstemmelse med WAGGGS’ overordnede opgave: at give piger og unge kvinder mulighed for at udvikle sig som ansvarlige verdensborgere.

Se mere på www.pigespejder.dk