Marie Jensen

Marie Jensen ( Congo-missionær, f. – d. 12.01.1972)

Kristelig Dagblad d. 13. januar 1972

Vor kære tante

Marie Jensen

Fhv. missionær i Congo, er stille afgået ved døden 92 år gammel.

Horsens, d. 12. januar 1972

Familie og venner.

Bisættelsen foregår lørdag d. 15. januar kl. 13 fra Getsemane kirken i Horsens

Dødsfald

Tidligere Afrika-missionær MARIE JENSEN Horsens, 92 år. Hun udsendtes i 1916 til Belgisk Congo af Metodistkirken, og hun tilbragte 32 år i Kapanga. Hun blev en pioner missionær, ledede opførelsen af et missionshospital og lavede skolebøger.
Hendes ånd hvilede over hele missionsarbejdet i Kapanga, og længe efter sin pensionering korresponderede hun med et halvt hundrede afrikanere, som søgte råd i åndelige og praktiske spørgsmål. Hun skrev også mange venlige breve til Moise Tshombe og familie. Marie Jensen, pionermissionæren med den stærke personlighed, vil blive savnet i mange kredse herhjemme og i mange andre lande.

Berlinske Tidende d. 14. januar 1972

Congo-missionær Marie Jensen

Tidligere Congo-missionær, frøken Marie Jensen, Horsens, er død 92 år gammel. Frøken Marie Jensen udsendtes i 1916 til Belgisk Congo af Metodistkirken. Her Udførte hun et stort og uselvisk arbejde og medvirkede under sit 32 årige virke i Congo blandt andet ved opførelsen af et stort missionshospital i Kapanga i Katanga. Hun var jordemoder, da landets senere præsident Moise Tshombe blev bragt til verden og det var hende en stor personlig sorg, da Tshombe, som hun korresponderede med, blev bortført og senere døde i Algeriet.

Mange år efter hendes hjemkomst ønskede hendes gamle menighed at se hende igen. Frøken Jensen foretog den lange og besværlige rejse, og det blev en enestående oplevelse for hende. Overalt, hvor hun kom frem, lød det: ”Mor er hos os igen”. Gennem mange år beskæftigede hun sig med sit store erindringsværk, som hun skrev, da hun var oppe i firserne. Oplevelserne i Congo stod lyslevende for hende, og hun viste sig som en fortræffelig fortæller. I virkeligheden var det et vigtigt stykke Congo-historie hun fik nedskrevet og udgivet.

Kopieret fra Carl Th. Jørgensens Udklipskartotek

Artikler fra Horsens Folkeblad:

En 87-årig missionærs forunderlige debutbog. (Horsens Folkeblad, 06.09.1966)

Læs portrættet

Brev fra Horsens til Tshombe kort før hans bortførelse. (Horsens Folkeblad, 21.07.1967)

Læs artiklen