Landmandshotellet / “Nørrelyst Varietè”

B3676
Vestergade set fra øst o. år 1900. På venstre hjørne ejendommen Nørrebrogade 11 med Morten Baches kolonial forretning. Modsatte hjørne Vestergade 2 med Landmandshotellet v. R.P.Andersen. B3676

af Lars Bo Larsen

Landmandshotellets (Vestergade 2) historie kan føres tilbage til 1880. Det fungerede som hotel og restauration indtil til 1932, hvor det blev overtaget af restauratør Theodor Holm og hustru, de omdannede det i 1934 til etablissementet “Nørrelyst Varietè”.

Her var ofte dansemusik og artistoptræden. Mange danske kunstere har optrådt på “Nørrelyst Varietè” bl.a. den festlige skuespillerinde Soffy Damaris (Sofie Damaris Andersen Spuur).

“Nørrelyst Varietè” lukkede i 1964 da ejendommen skulle nedbrydes i forbindelse med trafikomlægning af krydset Nørrebrogade og Vestergade.

Byarkivet, B14583. Benno og Lorens Lorentsen, på Nørrelyst o. 1950.

Kilder:

Historisk Kalender 1982 – Billeder fra gamle Horsens.
Rimestad, Christian:”Jeg skal bæres herfra – Historien om Barakkerne i Horsens”, s.61.Horsens, 2007.
Horsens Vejviser 1938.
W.W.W. danskefilm.dk

3 thoughts on “Landmandshotellet / “Nørrelyst Varietè”

  1. Hej Lars Bo larsen
    Morsomt at klikke ind på siden om ‘Virksomheder’ – her om Nørrelyst. Ganske tilfældigt søgte jeg på Horsens ´Leksikon’ og fandt mine mor-forældres etablissement, hvor jeg delvist er vokset op. Sjovt, at siden netop var blevet opdateret.

  2. Nørrelyst var altså på Nørrebrogade. Jeg har været der en gang for mange år siden. Min moster og onkel havde en grøntforretning på modsatte side af Nørrebrogade o. 1950-60. Derfra kunne vi se over til Nørrelyst. Så det må være meget længe siden den har ligget i Vestergade.

    1. I følge Horsens Vejviser 1954, var adressen Vestergade 2. Mvh. Lars Bo Larsen

Der kan ikke kommenteres.