Jørgen Topp

Topp_JoergenJørgen Topps 25 års jubilæum
af Jan Østergaard Andersen

Det var en reflektion på en annonce i Horsens Folkeblad, der førte direktør Jørgen Topp ind i den levende virksomhed, GASA Horsens, hvor han den 30. juni 1995 havde været beskæftiget i 25 år. Samme dag blev jubilæet markeret med en reception i Kilden.

Den dengang 47 årige Jørgen Topp er født i Horsens. Da han kom ud af skolen, havde han ingen faste planer om, hvad han ville beskæftige sig med. Så mere eller mindre tilfældigt blev han handelslærling hos R. B. Burchardt Nielsen i 1964. Da han var udlært, tog han til Fredericia for at aftjene sin værnepligt ved Hærens tekniske Korps. Undervej nåede han at blive gift og få børn.

Efter aftjent værnepligt ville han gerne have et job, hvor han kunne beskæftige sig med regnskab og handel, og her var det så, at han fik øje på en beskeden annonce i Horsens Folkeblad. Man søgte en bogholder og auktionarius. Det var lige Topp, så han søgte og fik stillingen, hvad hverken han eller GASA nogen sinde har fortrudt.

I 1979 afløste han Aage Holgersen i direktørstillingen.

Jørgen Topp, der har et godt greb om moderne forretningsmetoder, føler, at det har været 25 spændende år, fordi, som han siger, der har været så mange udviklinger. Med lidt vemod kan Topp nok se tilbage til noget af det, der var med til at skabe en særlig atmosfære i virksomheden, nemlig auktionslokalet, der altid var fyldt op, og samhørigheden med gartnerne, hvilket blev kraftigt understreget. Ingen, der kender Jørgen Topp, mangler svar på hans placering i denne samhørighed. Han holder nemlig meget at at færdes mellem mennesker. Topp indrømmer gerne, at gartnerne er nogle pragtfulde mennesker og behagelige at arbejde sammen med. Men det kan også ind imellem være barsk at sidde i direktørstolen, fordi man både skal varetage kundernes og medlemmernes interesser. Det kan være svært 100% at få dette til at hænge sammen. At det er lykkedes for Topp, er et ekstra skulderklap for ham.

Han var kun 29 år, da han blev direktør. Derfor var han glad for den store støtte, han hentede hos den daværende formand Svend Nielsen, som han lærte meget af, og som han efterfølgende savnede i det daglige. Det ansvar, der hvilede på Topps skuldre, følte han ikke som nogen byrde. Tingene fungerede i hverdagen, og det skabte tilfredshed.

GASA Horsens havde haft nogle svære år i 1993 og 1994. Der blev gennemført en ny struktur. Nu kørte det virkelig godt. GASA havde desuden succes på sin gartneritekniske afdeling med binderivarer. Alt i alt gjorde det Topp optimistisk over for fremtiden.

Topp har altid været forhandlingens mand, men han stod tillige fast på sine standpunkter. Han havde, som udtryk for den respekt, han nød, siddet i bestyrelsen for GASA Danmark, Exposa og GASA Trends. Han var endvidere formand for Andelsboligforeningen Kattesund.

Gennem 25 år opbyggede Jørgen Topp en fond af respekt: ”Han er rar at omgås, han ved noget om tingene, og han ejer evnen til at komme tæt ind på livet af mange af de mennesker, han mødes med i det daglige”.

Læs hele artiklen her

Se også artiklen GASA i Horsens

2 thoughts on “Jørgen Topp

  1. Hej, jeg har læst denne artikel om Gasa Horsens, hvori Jørgen Topp og så nævnes, min far, fra Exposa, er afbilledet i artiklen og jeg tænker om Jørgen Topp derfor kender ham. Derfor vil jeg gerne i kontakt med Jørgen Topp, er der nogen der kender ham eller ved hvordan han kan kontaktes ? Venlig hilsen Henrik Poulsen

Der kan ikke kommenteres.