Hulvej o. 1910. Historisk kalender, januar 1986

Et af de gadenavne, som findes på meget gamle Horsenskort, er Hulvejen. Navnet er i dag afkortet til Hulvej. Den slynger sig med en kraftig stigning fra Amaliegade i syd til Frederiksgade i nord. Bygningerne  har ikke ændret sig, men den afslappede atmosfære, som man fornemmer på billedet, findes ikke i dag.

De to mænd på cyklerne bærer Frelsens Hærs uniform, hvilket ikke er så underligt, da bygningen i baggrunden er Frelsens Hærs Slumstation, som det dengang blev kaldt. Her kunne ubemidlede få gratis sygepleje. Lederen var kaptajn Laura Petersen. Huset er bygget til Frelsens Hær i 1905, og herfra udøves stadig et stort hjælpearbejde.

I venstre side af billedet ses F.C.E Schönewalds barber – og frisørsalon. I  dag er facaden moderniseret, men herrerne kan stadig få hårpragten klippet.

På højre hvor man kun ser husmuren på billedet, lå L.P. Petersens lingeriforretning – Horsens Linnedmagasin. Her kunne man få alt i beklædning, f. eks: “Strømper i stærke, solide Kvaliteter for Voksne og Børn”.