Hans Jørgen Løvbjerg (f. 1928)

Se flere billeder på www.lovbjerg.dk

Barndommen

Hans Jørgen Løvbjerg blev født d. 1. juni 1928 i Torsted Villaby. Faderen var købmand Chr. Løvbjerg og moderen var Signe Løvbjerg. Hans Jørgen var midterste barn med storebroderen Carsten og lillebroderen Knud.

Faderens købmandsbutik

Om faderens købmandsforretning husker Hans Jørgen: ”Den første butik var ikke stor – vel 40 kvm – med disk, kaffemølle og en kælder, hvor vi opbevarede sirup og sild i tønder.”

De første år var forældrene alene om at passe butikken, men efterhånden som det gik bedre og bedre kom der en kommis til samt en ung pige i huset. Børnene hjalp naturligvis også til og bragte bl.a. varer ud til gårdene.

Skolegang og læretid

Hans Jørgen gik først på Horsens Forberedelsesskole og senere på Horsens Statsskole, før han kom i lære hos købmand Houmøller Thomsen i Hornsyld.

Som kun 23-årige købte Hans Jørgen en købmandsforretning i Tordenskjoldsgade, og året efter giftede han sig med Kirsten Løvbjerg.

40 år som købmand

I løbet af sin mere end 40 år lang karriere bag disken som købmand har Hans Jørgen bl.a. åbnet den første selvbetjeningsbutik uden for København i 1957, samt åbnet Horsens første supermarked på Torvet 20 i 1961.

Sammen med sine to brødre og faderen startede Hans Jørgen Løvbjerg-koncernen, der nu har butikker over meget af Jylland. I 1989 solgte han sin andel af koncernen til broderen Carsten og dennes to sønner, men Hans Jørgen fortsatte som direktør til han gik på pension i 1992.

Pensionstlivet

Efter sin tilbagetræden fra familiefirmaet brugte Hans Jørgen Løvbjerg tiden på golf og jagt, og i 2003 kunne han fejre sølvbryllup med hustruen Signe. Samme år var han kommet på plejehjem i Lund og senere flyttede han ind til Ceres-centeret.

D. 1. oktober 2011 døde Hans Jørgen Løvbjerg, 83 år gammel. Han begraves i Vær kirke d. 8. oktober.

Læs mere

46.4 Horsens Med Horsens i bagagen : 15 horsensianere fortæller om deres opvækst. Chr. Rimestad. – Horsens : Åløkke, 1999. – 79 sider : ill.

Nekrolog d. 4. oktober 2011 i Horsens Folkeblad

Løvbjergs hjemmeside