Carl Otto Løvschal (1909-1971)

Direktør C. 0. Løvschal
Direktør C. 0. Løvschal

Horsensianeren, direktør C. O. Løvschal, der har været 40 år i Dansk Esso, kørte ud med sin første petroleum i tankvogn, da han var fem år. (Horsens Folkeblad, 26.10.1971)

C. 0. Løvschal (62 år) har så at sige fået petroleum ind med modermælken. At det åbenbart har smagt ham godt, er hans 40 års jubilæum i Dansk Esso den 1, november en understregning af. — Det stod faktisk skrevet i stjernerne, før jeg blev født, at jeg skulle ind i oliebranchen. Det var fars mening, at jeg skulle den vej. Sådan blev det, og det har jeg faktisk ikke haft nogen grund til at fortryde, siger den kendte horsensianer, som, selv om han efterhånden har været mange år borte fra sin fødeby, stadig føler sig nært knyttet til den.

Læs portrættet

C. 0. Løvschal død (Horsens Folkeblad, 30.10.1971)

På mandag skulle Dansk Essos direktør i Århus, horsensianeren C. O. Løvschal, have fejret sit 40 års jubilæum indenfor firmaet. I går sank C. O. Løvschal død om. Han blev 62 år. C. O. Løvshcal var horsensianer med stort H. Han elskede sin fødeby, gav aldrig helt slip på den og havde de fleste af sine venner her. Han forsømte heller aldrig nogen lejlighed til at gøre reklame for høflighedens og hestekræfternes by, og da han var formand for Turistforeningen for Horsens og Omegn, øvede han en helt usædvanlig indsats, som aldrig er blevet glemt.

Læs nekrologen