Da en ny bluesforening var på vej i Horsens

Af: Toke Bøgely Sørensen


Hvem kender ikke navne som: Muddy Waters, B. B. King, John Lee Hooker, Eric Clapton Fleetwood Mac og Stevie Ray Vaughan? I 2004 forsøgte fem lokale , Bent Skytte, Klaus Christoffersen, Hans Nicholaisen Thomas Kirkegaard og Toke Sørensen at stifte en koncert-arrangerende bluesforening i Horsens.  Målet var at få flere blueskoncerter i Horsens-området. Man kunne mærke at der var stor opbakning til denne slags koncerter når de, en sjællen gang imellem blev afviklet på byens spillesteder som KulisseLageret og Nørregade 51.  Der var et stort og entusiastisk publikum for denne slags musik. Derfor inviterede initiativ tagerne til stiftende generalforsamling onsdag den 24. november 2004 på KulisseLageret. Med foreningen håbede man at få flere blues koncerter til Horsens samt udbrede interessen for blues-musikken.

Og det gik rigtig fint. Til den stiftende general forsamling dukkede 25 mennesker op, og foreningen talte hurtigt ca. 35 medlemmer. Siden da er der afviklet mange blues koncerter i Horsens. Foreningen kom til at hedde BluesKartellet og afviklede sin første koncert på KulisseLageret, det var med Odense bandet Working Mojo, i december 2004. Der er også kommet en blues festival til, som blev afholdt første gang i 2006. Bluesfestival ’06 blev navnet på dette arrangement. Det hele løb af stablen over tre dage, fra torsdag den 31. august til lørdag den 2. september på KulisseLageret, Horsens Ny Teater og Teatertorvet. The Rolling Stones spillede så søndag den 3. september i Horsens men var dog ikke en del af festival programmet. Det var til gengæld  nedenstående…

Blues sangerinden Miriam Mandipira, (der stammer fra Zimbabwe) på KulisseLageret.

Sp-Just-Frost
JJ Blues Band
Paul Lamb & The King Snakes
Bluespower
Blue Karina & The Texas King Bees
Bruuns Bluesband
Theessink, Nalle, Møller
Memo Gonzalez & The Bluescasters
Sherman Robertson & Bluesmove

Se nedenstående link om festivalen, foreningen og dens optrædende.

Bluesfestival Horsens hjemmeside

BluesKartellet  laver hovedsageligt koncerter på KulisseLageret, Horsens Ny Teater, Kuben på Søndergade og udendørs koncerter i Apotekergaarden. Ca. 35 arrange- menter årligt siden 2005. I 2015 kunne BluesKartellet holde sit 10. års jubilæum der blev afholdt på KulisseLageret.

European Blues Challenge 2017 blev afholdt i Horsens den 6.7 og 8 april, (hvor for- eningen naturligvis også var vært) med en stor afslutning i Forum Horsens. Der har været lidt udskiftning i BluesKartellet i løbet af årene, det er bl.a. Carsten Mellson der nu er formand for foreningen.