Steen Secher

Barndom

Steen Secher blev født d. 9. april 1959 i Horsens. Forældrene var tømrermester og entreprenør Poul Secher og ballet- og gymnastikinstruktør Inger Secher, som udover Steen endnu to børn.

Saltvand i blodet

Steen var kun 6-7 år, da han begyndte at sejle. Optimistjollen var 1960’ernes store hit på vandet, og det var optimistjollen, som sørgede for, at Steen Secher fik saltvand i blodet. Om glæden ved at sejle fortæller han i bogen ”Med Horsens i bagagen”: ”Lige så snart vejret tillod det, var vi ude at sejle, fortæller han … Sejlklubben havde en juniorleder, men der var ingen organiseret træning. Så vi lavede vores egne kampsejladser. Ud til tredje kost og tilbage igen – det var en af standardturerne.”

Skoletiden

Skoletiden på Langmarkskolen var til gengæld ikke morsom for Steen. Han blev moppet, fordi han var den yngste i klassen og ikke havde særligt meget tilfælles med sine klassekammerater.

Karrieren

I 1975 færdiggjorde han realeksamen og kom derefter i lære som elektriker. Efter endt læretid læste han til stærkstrømsingeniør i Horsens og Århus og blev umiddelbart herefter ansat hos Alcatel Kirk. I 1990 startede han sin egen installationsforretning, som specialiserer sig i automatiske overvågningsanlæg til bl.a. rensningsanlæg.

Sejlsports-præstationerne

Sportslig set har Ole vundet bronze ved OL i Seoul i 1988 og 4 år efter blev det til guld i Barcelona i Soling-klassen. Derudover har han vundet både guld og sølv ved EM for Soling, to gange VM for H-båd og har en række Danmarks-mesterskaber og nordiske mesterskaber.

Artikler fra Horsens Folkeblad

De danske OL-guldvindere Jesper Bank, Jesper Seier og Steen Secher løb spidsrod i går mellem folkehyldest, familieknus og gaveregn. (Horsens Folkeblad, 07.08.1992)
Læs artiklen

Læs mere

46.4 Horsens Med Horsens i bagagen : 15 horsensianere fortæller om deres opvækst. Chr. Rimestad. – Horsens : Åløkke, 1999. – 79 sider : ill.