Rædersgade omkr. 1900. Historisk Kalender, september 1988

Gaden der er opkaldt efter borgmester Ræder (1827 – 1858), var anlagt af en privatmand, handelsgartner P. Petersen. Gaden gik gennem gartnerens have.

På billedet er hovedparten af parcellen blevet bebygget, mens haven endnu prydes af et stort pæretræ i sensommerdragt. Endnu i dag er pæretræet et af de hyppigst forekommende træer i byen.

En af gadens første ejendomme var Frøken Mommes Pigeskole i nr. 5 opført i 1882. Ejendommen huser nu Horsens Landbrugsforening, der overtog den efter Landbosparekassen.

Den store bygning ved siden af, Rædersgade 3, var opført 1886 som landbrugets og Venstres højborg i en tid præget af voldsom politisk strid med Højre.

Da Venstre – landmænd fik flertal i Landbrugsforeningens bestyrelse i 1884, oprettede Højre – folkene en rivaliserende forening med navnet Horsens Landbrugsselskab.

Bygningens primærte drift var hotelvirksomhed: Aktieselskabet Hotel Heimdal.

I slutningen af 1880`erne serveders her, – til mange landmænds udtrykte forargelse, – øl fra Horsens Bajerske – og Hvidtøls Bryggeri, blandt fjender kaldet “Levy – øl” efter en lokal Højremand.