Peder Hald

Peder Hald (professor, f.04.12.1892)

Professor, civilingeniør Peder Hald, Holte, som d. 4. december fylder 80 år, har præsteret det bemærkelsesværdige at skabe sig en også internationalt estimeret karriere på kombinationen af kemi og kundt. At de to ting har meget med hinanden at gøre, fandt han allerede ud af, da han studerede på Polyteknisk Læreanstalt. Selv har han senere betegnet det som noget af et mirakel, at han overhovedet fik sig en eksamen, for det meste af studietiden tilbragte han med at male eller dyrke musik.
Det hændte, at han stak af midt i et semester og rejste hjem til Jylland for at male landskaber i sne. Og hjem det var Vrigsted i Bjerre Herred, hvor faderen havde en gård. Efter eksamen søgte han Harald Giersings malerskole, hvor han fik sin eneste kunstneriske vejledning. Derefter virkede han i en del år som kemisk ingeniør ved Dansk Svovlsyre- og Superfosfatfabriks afdeling i Mundelstrup.

Læs videre i Carl Th. Jørgensens Udklips-kartotek

Peder Hald og Karl Larsen udstiller i Søllerød rådhus.
To af de store gamle navne – maleren Karl Larsen og keramikeren og maleren Peder Hald bliver de næste udstillere på Søllerød Rådhus.

Læs videre i Carl Th. Jørgensens Udklips-kartotek