Kirsten Olesen

Familien flytter til Horsens

Kirsten Olesen blev født d. 10. maj 1949. Hun var 9 år, da familien i 1958 flyttede fra Hvidovre til Horsens, da faren fik stillingen som direktør for Frølund & Wittrup. For Kirsten var flytningen ikke ønsket, selvom familien var kendt på egnen, bl.a. boede oldemoren på Åboulevarden og familien havde sommerhus i Saxild.

Skolegangen

Kirsten skulle gå på Horsens Private Realskole, og heller ikke det gjorde det lettere for hende at falde til. For godt nok lærte hun andre børn at kende, men mange af klassekammeraterne kom fra oplandet, så det var svært at få en vennekreds etableret.

Musikken kommer til

Men med tiden faldt Kirsten til, og hun begyndte at gå til gymnastik, håndbold, klaverspil og sang. Moren Sigrid Olesen var meget musikalsk, og fik bl.a. Kirsten med i det lokale ungdomskor, som blev ledet af Emma Knauff. Kirsten Olesen fortæller i bogen ”Med Horsens i bagagen”: ”Vi gik til sang én gang om ugen i Emma Knauffs stue på Hulvej, smiler Kirsten Olesen og glider over i at nynne ”Donau så blå”, som var en af de populære sange dengang. – Den var et af indslagene, når vi i sorte nederdele og hvide bluser holdt de traditionelle forårs- og julekoncerter i Håndværkerforeningen, eller når vi besøgte byens alderdomshjem.”

Årene på Horsens Statsskole

Efter at have afsluttet 2. real på Horsens Private Realskole, startede Kirsten i 1965 på Horsens Statsskole. Her var hun en rimelig flittig elev, men undervisningen var alligevel ikke det, der optog hende mest. Det var mere kammeraterne og skolekomedien, som Kirsten holdt mest af.

Politisk oprør

Også politik kom til at spille en rolle for Kirsten. Hun fortæller: ”Mit indtog på venstrefløjen førte til nogle store søslag med min far derhjemme. Det var helt efter bogen – med vilde diskussioner ved spistebordet. Mine forældre stemte vist nok Venstre, og for dem var selv Socialdemokratiet noget med røde faner og ballade. Så det måtte gå galt, da jeg kom med udmeldinger, der lå endnu længere til venstre.”

Tiden efter Horsens

Efter studentereksamen i 1968 blev Kirsten Olesen optaget på Odense Teaters Elevskole, og selvom hun med årene var blevet glad for at bo i Horsens, glædede hun sig alligevel til at komme til at bo i en større by. I 1971 blev hun færdiguddannet som skuespiller, og siden er hun flyttet til København, men hun har stadig familie i Horsens og optræder jævnligt i turné-forestillinger på Horsens Ny Teater.

Artikler fra Horsens Folkeblad

Kirsten Olesen blev stærkt hyldet, da hun i aftes modtog Horsens teaterpris som anerkendelse for pragtpræstationer. (Horsens Folkeblad, 09.02.1984)

Læs artiklen

Læs mere

46.4 Horsens Med Horsens i bagagen : 15 horsensianere fortæller om deres opvækst. Chr. Rimestad. – Horsens : Åløkke, 1999. – 79 sider : ill.