Jørgen Brøchner

Jørgen Brøchner
Jørgen Brøchner

Jørgen Brøchner, dagens portræt – For reklamefotograf Jørgen Brøchner i Horsens er balletten blevet en ny og spændende dimension i tilværelsen. (Horsens Folkeblad, 28.03.1992)

Jørgen Brøchner, der er 49 år, er med i kredsen bag Horsens Balletcompagni, som er en samling kunstværker. Idegrundlaget skabtes i 1989 af billedhuggeren Kaj Rugholm, og siden har compagniet udviklet sig. I løbet af i år vil en lang række meget spændende og seriøse ballet-arrangementer løbe af stablen i Horsens som følge af ballet-compagniets anstrengelser. I dag er der fernisering på en ballet-udstilling på Horsens Kunstmuseum i Lunden, og her medvirker bl.a. Jørgen Brøchner med en serie balletfotos fra Den kongelige Ballet. Jørgen Brøchner har desuden en udstilling på Horsens Rådhus i øjeblikket, og her er motiverne hentet fra Inger Sechers Balletskole i Horsens.

Jørgen Brøchner stammer fra Fyn, hvor han er uddannet som reklamefotograf. Han arbejdede som fotograf for Flyvevåbenet i Karup i seks år, hvorefter han i 1969 etablerede sig som selvstændig i Levysgade. I dag har han seks ansatte i firmaet, som han driver sammen med sin kone, Annie.

Læs artikel