Dyrskue 1941. Historisk Kalender, marts 1992

Horsens Landbrugsforening afholdt den 14/3 1941 sit årlige dyrskue på pladsen ved Eksportstaldene på Høegh – Guldbergsgade. På billedet ser man den store flagallè, der strækker sig fra hovedindgangen ved Høegh – Guldbergsgade og deler pladsen i to med dyrene på den søndre side og udstillingen og forlystelser på den nordre side op mod Imprægneringsanstalten og Eksportstaldene.

Horsens Avis beretter, at aldrig har der været så mange flag på dyrskuepladsen, men det var jo en tid der krævede nationale manifestationer.

Andre dele af dyrskuet bar også præg af besættelsestiden. Husholdningsudstillingen handlede om “Vor kost i en rationeringstid” og planteavlskonsulenterne anbefalede landmændene at dyrke bælgfrugter til erstatning for den manglende import af oliekager og kunstgødning. Der var 7 – 8000 besøgende på dyrskuet, og Åboulevarden og de omliggende gader var fyldt af parkerede cykler, så mange at man måtte have en “parkeringsvagt” til at hjælpe én med at finde cyklen igen.

Husene i baggrunden af billedet er Sønderbrogade, og midt i billedet es det trekantede sømærke ved siden af Koopmanns slagteris store skorsten.

14. marts 1892:

Et folketingsudvalg har indstillet til Finansudvalget, at der ydes et rentefrit lån til anlæggelse af en havn ved Juelsminde.

25. marts 1912:

Mange klager over, at DFDS – færgerne ikke kan medtage tilstrækkelig gods fra København til Horsens. Horsens Handelsstandsforening ønsker 3 ugentlige afgange mod i dag 2 mellem København og Horsens.

25. marts 1942:

For 2. gang i år er der en stor oversvømmelse i Bækkelund. Mange beboere måtte forlade deres hjem, da vandet stod 1,5 meter over vejene. Oversvømmelsen skyldes tøvejr ovenpå vinterens store snemængder.

26. marts 1952:

Nu falder Sundvejs sidste 55 forpjuskede træer. men der plantes nye træer på vejens yderste del fra Aldersrenteboligerne til Sundet.