Den Dansk-Italienske forening, Dante Alighieri, Horsens

Det italienske flag

Ved et møde den 19. november 1953 på Missionshotellet i Horsens, blev det besluttet at oprette en afdeling af foreningen Dante Alighieri, der var en verdensomspændende forening, med en moderafdeling i Italien. I Danmark var der bl.a. afdelinger i Århus og Aalborg.

Horsens-afdelingen blev dog først en realitet i januar 1954, da man på Jørgensens Hotel afholdt den stiftende generalforsamling. Formålet med foreningen var at skabe et samlingspunkt for personer, som interesserede sig for italiensk kultur og sprog gennem arrangementer, som foredrag, film, lysbilledefremvisninger og musik. Disse arrangementer fandt sted på Jørgensens Hotel.

Fra starten bestod foreningen af 20 medlemmer, men dette tal voksede hurtigt og i 1965 var det på 154. På trods af de fine medlemstal manglede der dog opbakning til foreningens arrangementer, og en opløsning blev flere gange foreslået fra bestyrelsens side. Dette blev dog nedstemt på generalforsamlingerne.

Ud over det svingende fremmøde kæmpede foreningen også med at få råd til at betale foredragsholderne. Da foreningens formand W. Wang Nielsen var afgået ved døden i 1983 blev foreningen permanent opløst.

Original artikel af Anne Sofie Krogh.

Læs mere:

Byarkivets Indkomstjournal 1983-163