Carolinelundsvej o. 1909. Historisk kalender, maj 1987

Lige siden “Caroline Amalienlunden” blev anlagt i midten af det forrige århundrede, har “Lunden” været samlingssted for alskens begivendeder.

Horsens borgerlige Skyttelaug har været faste gæster lige siden. Store kommunale koncerter med optræden af verdensberømte sangere afholdtes på den gamle hyggelige trætribune.

“Folkets lund” ud mod Østergade, var med sin hyggelige træpavillion hjemsted for arbejderfester af enhverv art, for dans og artistoptræde. Måske med en lille spadseretur i måneskin på “kærlighedsstien”.

Om sommeren gik familieskovturen til de små hyggelige “Bøgelysthuse” med mors hjemmebagte kager og madam blå medbragt i kurven.

Indgangsporten på billedet fra 1909 blev bygget i 1905 i forbindelse med den store, berømte landsudstilling. Porten er desværre væk, ligesom den smukke allè med lindetræer langs Carolinelundsvej. Kælkebakken, ja, hvem har ikke kælket ned af den. I dag er det bilerne, der optaget pladsen.

Meget har forandret sig, men Lunden er stadig et besøg hver med sin smukke natur og sine museer mmed skiftende udstillinger for en hverv smag.