Bollerstien

Bollerstien følger i starten Dagnæs. Umiddelbart vest for skoven krydser den Klokkedal Å, hvor Boller Nedermølle har ligget.

Mundingen mellem lossepladsen og kysten er et paradis for vadefugle, som træffes i stort antal i sensommeren og efteråret. Desuden yngler rørhøgen i området.

Lossepladsen er siden 1932 vokset 1800 m ud i fjorden, og når den om mange år er fyldt op, skal den omdannes til naturområde for offentligheden. Selv om der arbejdes med store maskiner på lossepladsen, er der både rådyr og ræve i området.

For enden af Bollerstien ligger Boller Mole. Molen blev oprindelig anlagt som udskibningssted for korn og senere bøgetræ, der blev eksporteret til Norge. Senere blev den brugt som anløbssted for fjordsejladsen, men efter 1952 var sejladsen ikke længere rentabel.

Ikke langt fra molen ligger Fiskerhuset. Fiskerhuset er en stråtækt rødstensbygning fra 1860. Stedet, der har hørt under Boller Gods, har været et meget populært traktørsted for horsensborgerne.

I umiddelbar nærhed ligger en tilgroet plads, der har været anvendt til folkemøder i 1930’erne. Her skulle blandt andre daværende statsminister Stauning have talt. Efter at bilismen holdt sit indtog og fjordsejladsen stoppede, svigtede horsensianerne imidlertid deres traktørsted. I dag ejes stedet af staten og udlejes til en række daginstitutioner, der bruger det som naturskole.

Læs mere i folderen ”Turfolder til Boller og Bjerrelide” der kan ses på Horsens Kommunes hjemmeside

4 thoughts on “Bollerstien

  1. Jeg vil gerne vide, hvornår det var, at statminister Stauning var i Horsens i slutningen af 30’erne
    og i hvilken anledning.
    På forhånd tak!

    1. I forbindelse med folketingsvalget d.16. november 1932, talte statsminister Thorvald Stauning og folketingsmand Hans Nielsen, mandag d.31. oktober 1932 i Arbejdernes Forsamlingsbygning i Kildegade, Horsens.
      Kilde: Horsens Social-Demokrat, d.28. oktober 1932.
      Vh. Lars Bo Larsen

      1. Tak for dit svar.
        Jeg er født i 1935 og kan huske at Stauning besøgte Horsens og tog ind på Jørgensens Hotel, da vi boede overfor i nr 20 (Malbergs EFTF.)
        Det var vist nok 19. september 1939.
        Der må være skrevet noget om begivenheden.

        Min Farfar købmand L.C. Hopff, der boede i Stjernholmsgade 10 blev begravet den 9. april 1940 på Vestre Kirkegård, vist nok som den første, da kisten blev båret ned på bunden af graven!
        Jeg formoder, at der må stå noget et eller andet sted, selvom det var den 9. april.
        Jeg kan i øvrigt fortælle, at tyskerne, der kom marcherende op ad Hospitalsgade holdt tilbage for ligtoget, der skulle op ad Hestedamsdoseringen (Hovedvej 10). Det talte man meget om dengang.

        MVH

  2. Kære Ole Hopff. Tak for dit spørgsmål. Horsens Leksikon har desværre ikke oplysninger om ovenstående. Jeg ville have henvist til Byarkivet i Horsens, men jeg kan forstå, at dem har du allerede haft kontakt til, og at de heller ikke har kunnet finde oplysninger. Af nysgerrighed – hvor stammer dine oplysninger mon fra? Måske kan din kilde hjælpe os videre. Med venlig hilsen Lene Overgaard, Horsens Leksikon

Der kan ikke kommenteres.