Andreas Bønding

Direktør for Kristian Kirk`s Telefonfabrikker

Om direktøren for Kristian Kirk`s Telefonfabrikker i Horsens, Andreas Bønding, fortælles det, at han som få andre i dette land har kunnet få arbejde og hobbies til at gå op i en højere enhed.Viden,opfindsomhed og teknisk snilde. Parret med et praktisk håndlag har gjort hverdagen lettere for direktør Bønding og for titusinder af andre, som fagligt betjener sig af de telefoner. Andreas Bønding har haft en finger med i fremstillingen af.

Interessen for det tekniske har Andreas Bønding haft lige fra barndomsårene i Viborg, hvor han skilte og samlede alle de ure, han kunne få finger i. De naturvidenskabelige fag havde og har forsat hans store interesse, selv ligger Bønding ikke skjul på, at det var med nogen betænkelighed, at han kom i gymnasiet, fordi den altopslugende interesse for fysiske og matematiske problemer bevirkede, at det stod knap så godt til med de øvrige fag.

Direktør Bønding`s interesse for mekanik førte med sig, at han, da han skulle tage eksamen fra polyteknisk anstalt, bad om at måtte lave eksamensprojekt i værktøjsmaskiner, han var den første polytekniker med eksamen på dette felt.

Vejen til Kristian Kirk`s Telefonfabrikker, gik først over fysisk laboratorium ved polyteknisk læreanstalt, et år ved Dansk Signal Industri og derefter syv år ved Jydsk Telefon Aktieselskab.Hele tiden var det hans mål at akkumulere så megen viden om telefonteknik, at han kunne søge ansættelse ved firmaet Automatic i København, men det blev i stedet Kristian Kirk`s Telefonfabrikker, der hentede Andreas Bønding og efter 6 års forløb forfremmede ham til direktør for virksomheden.

Andreas Bønding er i Horsens blevet kendt som en spændende og iderig personlighed.Teknik er hans arbejde, men det er også hans hobby, og arbejdsdagen på fabrikken efterfølges ofte af adskillige timers tumlen med tekniske problemer i hjemmet. Som få har som Bønding forstået at gøre løsningen af vanskelige opgaver til en fornøjelig adspredelse.

Foruden direktørposten på Kristian Kirk´s Telefonfabrikker er Andreas Bønding direktør for virksomheden Danish Machine Co., i bestyrelserne for Balewa A/S, Glostrup og H. Lange`s Legetøj A/S, Glostrup, og hvis den sparsomme fritid ikke bruges til f.eks. løsning af geometriske opgaver ( uden papir naturligvis) slapper direktør Bønding af med fiskestang ved et godt ørredløb.

Kilde: Jyllands Posten, d. 2. oktober 1967. Artiklen” Dagens portræt – En teknisk troldmand”.