Teddy Edelmann

Teddy Edelmann startede sin musikalske karrierer med at spille rock i 1957.Det gik løs i bands som Seven-Nine-thirteen, Caravan og Yes Indeed.

“Himmelhunden” er kun et af de utallige hits, som Teddy Edelmann har haft siden 1960`erne. Da Teddy Edelmann stadig var en knægt forsøgte han sig som mekanikerlærling. Men da chefen krævede, at han skulle have kørekort sprang han fra. Kørekortet fik han aldrig !

Han arbejdede i en periode som tandtekniker, men faldt tilbage til musikken og i særdeleshed countrymusikken.

Liverpool-bølgen fik aldrig tag i Teddy Edelmann, han husker stadig med rædsel sit forsøg på at efterligne Procol Harum ! Da han en dag i 1968 hørte countrybandet Buck Owens & The Buckaroos, vidste han, at det var i den genre, at hans musikalske fremtid lå.

Teddy Edelmann samlede et band som spillede på Nyhavnværtshuset “Krokodillen” , og det medførte den pladekontrakt. I begyndelsen af 1970`erne gik kvartetten Teddy, Chano, Jan & John til tops på landets hitlister med hits som “Jeg vil bo på Vesterbro”, “Ikke flere penge, fyret fra mit job”, “Har du knoklet som en djævle” m. fl.

I mere ned tre årtier har han turneret landet rundt og spillet på værtshuse, markedspladser og i haller.

Kilder:

Rimestad, Chr..”Vaskedrengene, Raketterne & Havet- historien om om rock`n`roll, pigtråd og beat i                   Horsens 1956-1974″.Horsens 2013.

Horsens Folkeblad, 27. juni 2002. Artiklen “Himlen må vente”.