Kaffekoncerter og fugleskydning

Ud over at spille til egentlige koncerter var der brug for musikere til teaterorkestret, til danseundervisning, til Skyttelaugets fugle-skydning, til offentlige pinse-, grundlovs- og høstfester og til private selskaber ved bryllupper og baller.

Særligt populære var de såkaldte kaffekoncerter om vinteren i Haandværkerforeningen, hvor Deichmanns eller Marquards orkester leverede populær tilgængelig musik for en bredere kreds.

Dette var også tilfældet med de afholdte friluftskoncerter på sommeronsdagsaftener i Caroline Amalielund, hvor musikdirektøren med orkester akkompagnerede de udefra kommende solister f.eks. Johannes Fønns, Lauritz Melchior, Peter Cornelius m.fl. I 1926 havde der været afholdt 200 af disse solist-koncerter i Lunden siden begyndelsen af århundredet.

Om sommeren blev der også hver søndag afholdt klassiske eftermiddagskoncerter i Bygholm Park, medens der for det bredere publikum i 1920’erne blev holdt promenade-koncerter med Tappenstreg gennem byens gader. Ved juletid var der endvidere tradition for, at harmoniorkestret drog gennem byens gader og spillede julesalmer.

Original artikel af Annette Hoff Horsens Museum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.