Kaffekoncerter og fugleskydning

Ud over at spille til egentlige koncerter var der brug for musikere til teaterorkestret, til danseundervisning, til Skyttelaugets fugle-skydning, til offentlige pinse-, grundlovs- og høstfester og til private selskaber ved bryllupper og baller.

Særligt populære var de såkaldte kaffekoncerter om vinteren i Haandværkerforeningen, hvor Deichmanns eller Marquards orkester leverede populær tilgængelig musik for en bredere kreds.

Dette var også tilfældet med de afholdte friluftskoncerter på sommeronsdagsaftener i Caroline Amalielund, hvor musikdirektøren med orkester akkompagnerede de udefra kommende solister f.eks. Johannes Fønns, Lauritz Melchior, Peter Cornelius m.fl. I 1926 havde der været afholdt 200 af disse solist-koncerter i Lunden siden begyndelsen af århundredet.

Om sommeren blev der også hver søndag afholdt klassiske eftermiddagskoncerter i Bygholm Park, medens der for det bredere publikum i 1920’erne blev holdt promenade-koncerter med Tappenstreg gennem byens gader. Ved juletid var der endvidere tradition for, at harmoniorkestret drog gennem byens gader og spillede julesalmer.

Original artikel af Annette Hoff Horsens Museum.