Motion. Socialt samvær. Naturoplevelser. De tre ting står Horsens Roklub for.
• Motion betyder roning i et tempo, hvor de fleste kan være med. Ben, arme og ryg styrkes. Men klubben tilbyder også ”sved på panden”-roning på Horsens Fjord og kaproningstræning, med endnu mere sved, på Bygholm Sø.
• Roning er en meget social aktivitet, fordi der normalt er mindst tre i en båd. Ved de to åbne roaftener hver uge sommerhalvåret igennem er der efter roningen kaffe og brød i klubhuset – for en tier.
Men der kan naturligvis ros på andre tidspunkter, f.eks. om morgenen. Om vinteren er der en månedlig klubaften og nogle fælles middage.
• Daglige ture ud i fjorden eller på søen byder på frit udsyn til smuk natur. Det gør langture – en halv dag, en hel dag, en halv nat, en weekend eller en uge – også.
Horsens Roklub har godt 100 medlemmer. De fleste er seniorroere – over 18 år. Desuden er der en ungdomsafdeling – fra 12 år, og en gruppe ældre roere arrangerer deres egne ture.
Roning på vandet er fra april til november. I vinterhalvåret kan man bruge ergometre (romaskiner) og vægte i klubhuset, og der er organiseret adgang til spinning og svømning. Desuden løber eller går nogle medlemmer sammen i de kolde måneder.
I det store klubhus på Langelinje (Lystbådehavnen) er der en bådhal med værksted, et stort og et mindre mødelokale, et køkken og omklædningsrum. Ved Bygholm Sø (nabo til Kystens Perle) er der et hus med både og omklædningsrum. Begge steder har roklubben pontonbroer, som bådene sættes i vandet fra.
Klubhuset ved fjorden rummer inriggerbåde af træ, toere, firere og en kirkebåd med plads til 14 roere.
Outriggerne – singlescullere, toere og firere og en otter, en del af dem er af glasfiber – ligger i huset ved søen.
Nye roere tages normalt ind i forsommeren. Efter en kort instruktion bliver ”kaninerne” frigivet med ro-ret. De kan senere opnå rettighed som kortturs- og langturs-styrmand og uddannes til at instruere.
Læs mere på Horsens Roklubs hjemmeside