Fængslet 2.0

Plakat faengslet2.0.jpg

Alle har nu mulighed for at komme ind bag murerne i det tidligere statsfængsel i Horsens. Med websitet www.faengslet2.dk har Horsens Museum skabt en unik mulighed for, at du selv kan begive dig rundt i bygningerne og udforske fængslets historie.

Under viden kan du gennem tekster, genstande, filmklip, fotografier og musik finde oplysninger om alt fra flugtforsøg til hverdagen i fængslet. Du har dermed en sjælden mulighed for bl.a. at undersøge, om myterne fra film og tv er sande eller falske.

Fængselsbetjent på vagt ved sydporten, 1939.

Du kan også vælge at gå ind under opdagelse, hvor du kan bevæge dig rundt i fængslet på egen hånd. Her kan du f.eks. komme rundt i alle kroge af fængselskirken eller få en fornemmelse af, hvor lille en fængselscelle egentlig er.

Er du interesseret i at opleve den stemning, der er i det tomme fængsel, har du også mulighed for det. Under stemning er fængslet gengivet i billeder og musik, og du kan derigennem danne dig dine egne tanker om fængslet.

3D scanningerne af fængselsbygningerne ligger til fri brug under opmåling. Her kan du f.eks. gå ind og opmåle, hvor højt fængslet er.

Statsfængslet i Horsens set fra sydøst. Fotograf: Helmut Langner, 2010.

Besøg Fængslet 2.0 på www.faengslet2.dk