Carl Aage Strøm Sørensen

En af musikerne fra de horsensianske pigtråds-år Carl Aage Strøm Sørensen, er død, 64 år.

Mange vil huske ham som trommeslager i gruppen Jack And The Rippers, der i 1960`erne kæmpede med The Rockets om titlen som Horsens populæreste band. Carl Aage Strøm Sørensen, fik musikken ind via sin far, som også spillede i orkester.

Det udmøntede sig bl.a. i en stor interesse for Horsens Garden aktiviteter. Det var da også her, Carl Aage Strøm Sørensen gjorde sine første musikalske erfaringer, godt hjulpet på vej af gardens trommelærer, som var bosat i samme boligblok som familien Sørensen og begyndte at undervise Carl Aage før han officielt kunne krybe i garderuniformen.

Da Jack And The Rippers i 1966 manglede en trommeslager, trådte Carl Aage Strøm Sørensen til og var gruppens trommeslager til opløsningen i 1968.

Bl.a. var han med, da Jack And The Rippers i sommeren 1966 indtog scenen i det legendariske københavnske spillested Hit House, en præstation, ingen andre lokale grupper kunne matche.

I årene efter opløsningen af Jack And The Rippers, spillede Carl Aage Strøm Sørensen dansemusik, men lagde det på hylde, da skattevæsenet efter hans mening satte hans indtægter fra koncertvirksomheden for højt.

Han kom dog på banen igen i de tidlige 1990`ere, da Horsens oplevede en pigtråds-revival med Jack And The Rippers som en af de gendannede grupper.

Ved siden af musikken uddannede Carl Aage Strøm Sørensen sig til serigraf. Efter at have aftjent sin værnepligt, kneb det med at finde arbejde inden for dette fag, og i stedet endte han som kørselsleder ved Hede Nielsen, senere Air Liguide. Her blev han en skattet medarbejder, som havde hold på kunder, vognmænd m.v. , og han nød jobbet, der gav kontakt til mange. Et uheld med en brækket ankel, som betød problemer med at gå, medvirkede til, at Carl Aage Strøm Sørensen som 60 år valgte at gå på efterløn.

Han, som var ugift, dyrkede gennem hele sit liv en interesse for sprog og talte flydende tysk og engelsk. Han satte sig også for at lære græsk – et projekt, der betød mange rejser til Grækenland, hvor en landets mange øer endte med at blive Carl Aage Strøm Sørensens faste rejsemål.

Desuden kastede han sig over computere og brugte bl.a. Facebook til holde kontakten med sine musikervenner, ligesom han var meget interesseret i flyvemaskiner og teknikken bag dem.

Medio 2014 fik han konstateret kræft. Derfra gik det brat nedad, og Carl Aage Strøm Sørensen døde tre dage før julen 2014.

Kilde: Horsens Folkeblad, 7. januar 2015. Nekrolog over Carl Aage Strøm Sørensen.