Borgerne fortæller: Suzanne Bang (1948)

HL BF kvinde.jpg

Tilbage til Borgerne fortæller

Suzanne Bang er vokset op i Horsens, og uddannet biblioteksassistent.
Suzanne Bang fortæller om hjemmet: Født i Fredericiagade 43 – en ejendom bygget af den svenske oldefar omkring 1912-14. Huset var med 6 lejligheder. Forældrene boede på 2. sal og mormoren i stuen. Det var en tryg opgang. Den 2 værelses lejlighed var opvarmet ved kakkelovn, der var koldt vand i hanerne og deletoilet på gangen. Det var en barndom med kærlige forældre – det var også en barndom uden TV – men med masser af bøger, musik, radio og biografture.

Om legekammeraterne: I gaden var der mange børn at lege med og reviret var stort – gaden, banelegemet ved Strandpromenaden, Havnen og Østre Kirkegård. Der blev spillet bold, hinket, spillet rundhold, langbold og løbet på løbehjul. Yndlingslegetøjet var bamsen Nanok og påklædningsdukker og tegning.

Om aftenerne på Missionshotellet: En gang imellem tog familien på Missionshotellet i Gl. Jernbanegade – her havde hotellet et lille sort/hvid TV i restauranten – her bestilte familien så bord, når der blev vist Danmarksmesterskab i Dans, Melodi Grand Prix eller store indsamlingshows. Suzanne sang og dansede hjem gennem gaderne efter sådanne aftner.

Om skoletiden: Skoletiden var de først 5 år på Kildegade Skole med den elskede klasselærerinde Fru Hjerrild. Gode skolekammerater og en enkel skulketime, fordi det var sjovere at køre en tur med Mælkemanden og hans hest. Blev taget ud til ”boglig egnet” og kom på Borgerskolen i Skolegade. Den bedste lærer var Carl Georg Jensen alias ”Jazz Jensen” – han var historie og musiklærer. I det store frikvarter trak de eftertragtede chokoladesnegle fra Hjemmebageriet.

 

Suzanne Bang fortæller om konfirmationen: Konfirmationen blev fejret med den lille familie på kun 6 personer. Det blev en dejlig dag med hummer, andesteg og islagkage og masser af gaver bl.a. den eftertragtede dyre sweater, som stadig bruges.

Om det første job: Første job efter Statsskolen – arbejdspige på Hede Nielsens Fabrikker på Radio og TV afdelingen. Oplevede her den store solidaritet mellem arbejderne. Ophold i England. Højskole. Fik læreplads senere på Hede Nielsens Fabrikker. Uddannet som biblioteksassistent på Horsens Bibliotek. Har været på Horsens Bibliotek i 41 år (2012).

Om første egen bolig og yndlingsretten: I det gamle barndomshjem Fredericiagade 43, 2. sal th. Yndlingsretten er stadig andesteg med det hele og hummer.