Tilbage til Borgerne fortæller
Elsebeth Laborn er vokset op i Horsens, og uddannet butiksassistent.
Elsebeth Laborn fortæller om: Barndommen i Gormsgade. Dukker. Lege. Rundbold. Forput. 1959 flytter familien til Tranevej i pipkvarteret. Stor have. Mere plads. Konfirmation i efteråret 1964. Fest i Skt. Georgs Gilde på Standpromenaden. konfirmationsgaverne. Passede børn som 10-årig. Fik læreplads hos Espensen i Hospitalsgade (en trikotagebutik). Butik af den gamle skole. Pynte vinduer foran interesserede beskuere. Betale skal på det gamle rådhus. Flyttede hjemmefra som 19-årig. Lejlighed på Gersdorffsgade. Møntvaskeri. Yndlingsret.
Elsebeth Laborn ønskede efter optagelsen at supplere med følgende tekst:
“Strandparken på Strandpromenaden, åbnede d. 15 maj hvert år, så der var noget, at se frem til. På badeanstalten, som den kaldtes dengang lærte jeg, at svømme. Vi tog ofte i samlet flok derud, dvs. alle beboerne i ejendommen Gormsgade nr. 5; børn såvel som voksne, cyklede vi derud. Madkurven var pakket, og ofte tilbragte vi en hel søndag i strandparken, med badning og leg.
Mine ferier tilbragte jeg hos min faster og onkel, samt mine fem kusiner på en gård i Breth ved Barrit, hvortil jeg cyklede den lange vej på 18 km. for at tilbringe enkelte weekender eller hele min sommerferie.
På gården Lerholm som den hed, og stadig hedder, var der tid til leg, men også til de daglige gøremål; såsom roehakning, høstarbejde samt pasning af kreaturer osv.
Sportspladsen bag Barrit skole var et yndet tilholdssted for landsbyens ungdom, og når vi var færdige med, at spise aftensmad, og havde klaret opvasken, så cyklede vi fra Breth til Barrit. Sidenhen var det jo ballerne på Barrit kro der trak, joh det var en dejlig tid jeg tilbragte, derude på landet hos mine fem gæve kusiner.”