Stensballe Lokalhistoriske Arkiv

Stensballe Lokalhistoriske arkiv er startet på privat initiativ i begyndelsen af 1997. Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier mv. og at stille det til rådighed for offentligheden og gennem udadvendt virksomhed at fremme kendskabet til og styrke interessen for Stensballes historie.

Besøg også arkivets hjemmeside

HVEM ER VI?

Lokalarkivet er Stensballes historiske hukommelse.

Arkivet finansieres via medlemskontingenter, bidrag fra fonde etc., og arbejdet udføres på frivillig og ulønnet basis.

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, billed- og lydoptagelser, trykt materiale m.v. med tilknytning til Stensballe, dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid og at stille det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden.

Stensballe Lokalhistoriske Arkiv samarbejder med andre arkiver og beslægtede institutioner

Åbningstider:

Den første mandag i hver måned kl. 18.00 – 19.00 (ikke i juni, juli og august) vil et bestyrelsesmedlem være til stede i lokalarkivet. Lokalet er dog åbent for besøgende hver dag.

Adresse:

Stensballe Lokalhistoriske Arkiv, “Nørrevang”

Brådhusvej 50

Stensballe

8700 Horsens

Persillekræmmeren

Stensballe Lokalhistoriske Arkiv udgiver bladet Persillekræmmeren, en lille folder til medlemmerne med små artikler om lokalhistoriske emner. Numrene kan ses online her, eller findes ved emnesøgning her i Horsens Leksikon.